Ministații de epurare

            Apele menajere civile intră in sistemul de epurare pentru urmatorul tratament:
• recepție si separare grosieră,
• decantare primară a nisipului, grăsimii si substanțelor uleioase,
• oxidare biologică cu formare namol activ, sedimentare finală și dezinfecție ape epurate.

             Apele uzate ajung in caminul grătar pentru separarea grosieră de unde trec in modulul de decantare. In modulul de decantare primară trec prin următoarele trepte de tratament: decantare primară a nisipului si separarea grăsimilor. După trecerea prin aceste etape de tratament, influentul curățat de subsțante anorganice și de inerte, intră in modulul de oxidare biologică. Modulul constă intr-un bazin cu 2 camere, vertical, amplasat subteran.

            După aceste pretratamente influentul ajunge in secțiunea biologică in care are loc epurarea propriu-zisă, prin oxidare biologică. Substanța organică conținută de apă menajeră este utilizată pentru cresterea microorganismelor aerobice. Degradarea substanțelor poluante se obține natural prin digestie aerobică indusă de bacteriile prezente in influent. Suflanta de aer accelerează procesul păna la formarea coloniilor bacterice de nămol activ, cu reducerea substantelor organice complexe si nitrificarea azotului. Azotul nitrificat este poluant pentru mediu si trebuie eliminat prin procesul de denitrificare care are loc prin recircularea nămolului activ in surplus.
            Zona de oxidare este aerată pentru a furniza oxigen microorganismelor, cu insuflare de aer de la suflantă care distribuie uniform aerul prin difuzoare cu bule, care vin amplasate pe fundul bazinului.
Amestecul apă -namol produs in timpul procesului de epurare ajunge in modulul de sedimentare finala in care nămolul se separă de apă prin sedimentarea prin conul decantorului.

            Apa clarificată care se ridică la suprafață in partea superioară a sedimentatorului trece printr-un clorator. Aici are loc procesul de dezinfecție a apei tratate cu clor activ. Astfel apele epurate sunt sterilizate inainte de evacuarea in receptor natural sau sol.

 

Denumire produs Utilizatori Diametru Inaltime Volum        
litri
Pret LEI tva inclus
SNA 5 5     2.420 4.000
SNA 10 10     3.440 6.500
SNA1 5 15     4.210 7.800
SNA 20 20     5.200 12.500
SNA 25 25     6.200 14.500

statie de epurare

4 Comments

 • Stația de epurare Cluj-Napoca | Stații de epurare, Fose septice/eco-vera.ro

  […] Staţia de epurare se întinde pe o suprafaţă de 16 hectare, iar realizarea montajului statiei de epurare a fost o adevărată provocare pentru constructor. Lucrările au inceput în decembrie 2011 şi au durat 21 de luni. […]

 • Bioactivator 1KG | Stații de epurare, Fose septice/eco-vera.ro

  […] şi de grăsimi. • Asigură funcţionarea perfectă a bazinului. • Tratează fosa septica și staţia de epurare, reducând la minim frecvenţa curăţării, economisind asfel sume importante de bani. În urma […]

 • Ce alegi: stație de epurare sau fosă septică ecologică? - Ghid.info

  […] vrei să faci niște economii în gospodărie? Instalează-ți o fosă septică ecologică sau o stație de epurare de mici dimensiuni pentru evacuarea apei menajere. Dacă nu știi care sunt diferențele dintre […]

 • Write a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *