Sistem Aquaponic din Bazin 1000L IBC

Bazin IBC Aquaponic

Am să vă povestesc si voua despre sistemul meu aquaponic. Să zicem primul meu sistem, pentru că intenționez să continui activitatea cu alt sistem. Până la toamnă trebuie să "inchid prăvălia" si sa eliberez terenul.
Deci actualul system, este un sistem de interior pentru că este amplasat într-un apartament (nelocuit şi în renovare cu scopul de a se transfarma in sediu de SRL) situat la parterul blocului in camera care ar fi fost bucătaria apartamentului, orientată spre N. Deci are o fereastră un metru pătrat situată sub balconul de la etaj care si el mai ia putin din lumină . In plus, pentru a nu se vedea inăuntru din stradă, am lipit pe sticla geamului o folie . Vă dati seama ca nivelul de iluminare naturală este destul de redus.
In schimb temperatura nu inregistrează maxime sau minime alarmante, pentru ca blocul este izolat . Si astfel, iarna aceasta, cu tot frigul de afară, temperatura nu a coborat sub 3-4 grade desi nu aveam centrală. Aveam doar un incalzitor de acvariu si un convector pe care-l mai porneam cateodată. Si aveam apă pe la 13-16 grade, iar patul de cultura la 16-19 grade. Totdeauna patul de cultură are o temperatură mai mare decat a apei, datorita reactiei de transformare a amoniacului de către bacterile existente. Sau poate functionează doar ca o pompa de caldură sau acumulator de caldură.
Dar nici acum vara nu pot spune că am caldura necesara dezvoltarii optime a plantelor. In aceste zile de caniculă, când se spunea de temperaturi de vreo 40 grade, eu am temperatura aerului pe la 24-27 grade, temperatura apei pe la 20-22 grade, si temperatura patului de cultura pe la 23-26 grade.

Acvariul si gradina sunt făcute dintr-un Bazin 1000 l , cumparat din bucuresti, pe care l-am tăiat . Este cu pat de cultură din mărgăritar 8 -16. Am vazut ca există si containere cu rezervorul de tabla sau negru, si consider ca acestea ar fi de preferat, pestii nu au nevoie de prea multa lumina, care in schimb faciliteaza algele si dezvoltarea lor.

bazin-ibc-1000l

Write a Comment