Avantajele unei fose septice.

Nu emană mirosuri neplăcute Fosa septică imhoff.

Avantajele principale este protejarea mediului deoarece apa epurată de cele doua compartimente ale fosei si in ultima fază prin sistemul de drenaj nu mai poluează pânza freatică.
Economia la costurile cu apa din reteaua publica deoarece nu se mai plăteste costul cu canalizarea.
La casele fară canalizare publică un metru cub costă aproximativ 6 lei in funcţie de locaţie iar cu canalizare aproape dublu, imaginaţi-vă dacă consumati doar 20 metri cubi pe lună că economisiţi deja 120 lei, intr-un an se ajunge la 1440 lei deci in 2 ani va cumpăraţi o fosa septică completă de 30 metri cubi.
Vidanjarea unei fose septice eco 4 este de aproximativ 100 lei si se face la 2 ani deci chiar dacă aveţi reţea de canalizare publică vă convine să montaţi o fosă septică ecologică pentru a face economii pe termen lung .

avantajele-fosa-septica-ieftina

Fose septice IMHOFF

montaj-fosa-septica-2

Fosa septică ecologică este fabricată din Polietilenă de inaltă densitate, motiv pentru care producătorii garantează produsul impotrivă coroziunii pentru o perioadă de 30 ANI.

Fosele Imhoff, fabricate din polietilenă, au ca atuu economicitatea si usurinta si au fost concepute pentru preluarea apelor reziduale ale așezarilor ce nu se pot conecta la reteaua de canalizare, locuințe, grupuri sanitare pentru centre comerciale și industriale, aeroporturi, agroturism. Vidanjarea se face intre 18-24 luni in funcție de conditiile de utilizare.
Fosa septică ecologică de tip Imhoff este predispusă a fi montată in zonele de trafic pietonal, deoarece capacele au o mai mare rezistentă, ca cele de fontă. Fose septice ECO-IMHOFF sunt unități de tratare primară, gen anaerob si principala lor caracteristică este că asigură in mod natural, epurarea apei menajere până la parametrii prevăzuti de normele legale, dupa numărul de utilizatori.

PERFORMANTELE FOSEI SEPTICE :
Aceste fose septice ecologice biologice prin tratarea apelor menajere, asigură următoarele:
• Înlăturarea componentei organice a namolului până la 50%
• Înlăturarea materiilor sedimentabile până la 90%
• reducerea CBO5* (consum biochimic de oxigen) fata de incărcarea efluentului cu până la 40%
Norme de referintă : RO : NTPA002/2002

Transport Rezervoare IBC pe teritoriul României.

Transport Bazin Rezervor 1000 l: Cluj, Sibiu , Alba Bucuresti, Buzău, Suceava, Bistrița Nasaud, Timisoara, Craiova, Constanța etc

Oferim servicii de transport Bazine 1000 l IBC. pe tot teritoriul României, dispeceratul nostru fiind disponibil 24 de ore din 24, pentru orice tip de bazin 1000 l, transport Bazin 1000 l -110 RON +tva Sibiu , Alba Bucuresti, Buzău, Suceava, Bistrița Nasaud, Timisoara, Craiova, Constanța etc sau Cluj Napoca .
Fiind in contact permanent cu dumneavoastră, putem efectua reducere la bazinele 1000 l IBC .Containarele se găsesc in Cluj Napoca, Loc Floresti .
Comenzile se trimit in maxim 12 ore de când preluam comanda dumneavoastră.
In cadrul serviciilor de distribuție Bazin Ibc second-hand , exista si posibilitatea urmaririi derulării transportului efectuat prin dispecerat sau direct prin legatura cu soferul curierului care efectuează transportul.

 

Preț Bazin IBC SH spalat -480 Ron (fără tva si transport)

bazine-ibc-1000l

Bioactivator 1KG

Bioactivatori ecologici de intreţinere fosa septică, stație de epurare.

Motivul funcţionării necorespunzătoare a sistemelor septice este întotdeauna în strânsă legătură cu lipsa totală sau parţială a bioactivatorilor. Deşi bacteriile şi enzimele descompunătoare de deşeuri sunt prezente şi în Romania, au o concentraţie atât de mică, în special în rețelele de canalizare,  încât nu pot descompune o uriaşa cantitate , astfel grăsimile depuse pe peretele ţevilor diminuează diametrul ţeviilor, iar înfundările devin din ce în ce mai frecvente.
Beneficiile produsului:
• NU PREZINTĂ CARACTER ACID SAU BAZIC!
• Conţine doar substante 100% naturale, bioactivatori ecologici.
• Nu dăunează structura solului.
• Elimină mirosurile neplăcute.
• Dispar problemele de înfundarea a fosei septice sau a staţiei de epurare şi afectarea gropilor de canalizare şi de grăsimi.
• Asigură funcţionarea perfectă a bazinului.
• Tratează fosa septica și staţia de epurare, reducând la minim frecvenţa curăţării, economisind asfel sume importante de bani.
În urma tratamentului grăsimile depuse se descompun in apa . Grăsimile devin lichide în urma tratamenului, iar țevile de canalizare vor deveni ca noi. Utilizarea tabletelor va ajuta locuitorii în rezolvarea problelemor cu infundări.

IMPORTANT! - Tabletele sunt complet inofensive asupra organismului uman şi asupra insectelor. Firele de păr, cauciucurile şi textilele nu se descompun.

Aplicații:
• Se recomandă utilizarea pastilei în blocuri, case cu grădină şi de vacanță, în uzine, bucătării mici și mari, crescătorii de animale, şcoli, campinguri, hoteluri, spitale şi pentru toţi, în vederea prevenirii înfundării.

Mod de utilizare:
• Dacă nu aţi observat încă semnele unor înfundări, apa are o viteză adecvată pe ţevi, atunci 80g /30 zile este suficientă ca şi tratament. Praful se introduce în canalizare dimineaţa.
• În caz în care se observă deja semnele unor înfundări, recomandăm utilizarea a 80g/7 zile. Să dizolvaţi comprimatele în 200ml de apă şi introduceţi solutia în canal, seara. O cură de tratament durează 3-4 săptămâni.
• În cazul tratamentelor de întreţinere utilizaţi câte o 80g/30zile.
• Pentru uz industrial cantitatea se măreşte, şi se foloseşte de două ori pe zi. Iar la tratament poate fi necesară o pumpare mai frecventă datorită grăsimilor dezlipite de pe pereţile ţevilor

Întreţinerea corectă a unei fose septice.

Astăzi, zonele urbane beneficiază de rețele de canalizare . Există însă şi locuitori neracordați la sistemul de canalizare . În acest caz, soluția la care se poate apela la montaj fose septice sau stații de epurare. Însă nu oricum, ci în conformitate cu reglementările de mediu și de urbanism.
Sistemele de colectare a apelor reziduale au avut o istorie sinuoasă. Poporul a dus aceste sisteme la nivel de excelență pentru acele vremuri, construind reţele de canalizare încă de acum 2100 de ani. În schimb, lucrurile au stat exact invers. Poporul a neglijat importanța canalizării, lucru care a dus la o mortalitate ridicata, cauzată de boli infecțioase .
Vidanjarea foselor septice este supusă unor reguli foarte precise. Procesul de curăţare a haznalelor nu poate fi realizat decât de operatori economici autorizaţi care au semnat un contract cu firma de canalizare locala. Apele reziduale din fosele septice trebuie să ajungă exclusiv în punctele de colectare special amenajate.
Deversarea se face întotdeauna în puncte de canalizare, care se afla la distanță de comunități sau zone locuite. În caz contrar, deversarea într-o gură de canal de pe stada poate pune în pericol viața întregii comunități și este interzisă. Amenzile pentru deversare ilegală ajung până la 3.500 de lei, însă sancţiunile pot crește mai mult în funcție de gravitatea impactul asupra mediului înconjurător sau comunității.

Separatoare de hidrocarburi cu filtru coalescent

Domenile de aplicare a separatoarelor de hidrocarburi cu filtru coalescent

Separatoarele de hidrocarburi cu filtru coalescent ECO DEO realizate din polietilenă, au o greutate redusă fiind ușor de montat și de utilizat. Aceste separatoare de hidrocarburi cu filtru coalescent sunt bicamerale si au compartiment pentru decantarea nisipului și a materiei grosiere.

Separarea apelor reziduale rezultate in urma proceselor industriale, spălarea vehiculelor, curăţării elementelor unse de ulei. Epurarea apelor meteorice contaminate de uleiul provenit din zonele impermeabile parcări pentru maşini, dezmembrări, drumuri, spălătorii auto.
Funcţionare separatorului de hidrocarburi se bazează pe principiul diferenţei de densitate a apei si a uleiurilor minerale si separarea gravitaţională a materiilor grele.

separator-de-hidrocarburi-cu-filtru-de-coalescent

Separator hidrocarburi Iaşi, Bucureşti, Suceava, Cluj, Timişoara, Braşov

Spălătorii auto

Inspectorii DAP susţin că 90% dintre spălătoriile auto din Iaşi, Bucureşti, Suceava, Cluj, Timişoara, Braşov nu funcţionează în conformitate cu normele de protecţie a apei .
În cazul unităţilor găsite până acum, s-au trasat măsuri specifice care trebuie îndeplinite în cel mult o lună.
Inspectorii de la Mediu au "orbul găinilor" atunci când trec pe lângă spălătoriile care deversează apele uzate direct în canalizarea oraşului.
De aceeaşi "boală" suferă şi atunci când acordă sau înnoiesc autorizaţiile de funcţionare ale spălătoriilor auto.

Doar 3 dintre cele 30 de spălătorii auto de pe raza municipiului Iaşi, pot primi acreditare de funcţionare din punct de vedere al protecţiei apei avand separator de hidrocarburi . Din declaraţiile inspectorilor DAP, aceştia continuă să caute şi alte spălătorii care este posibil să funcţioneze fără autorizaţii în zone mărginaşe ale oraşului şi mai grav, deversand apele uzate direct în apele de suprafaţă.
De partea cealaltă, administratorii de spălătorii se apără spunând că şi-au construit sistemul de deversare conform unui proiect tehnic ce a stat la baza autorizaţiei şi avizărilor anuale, iar responsabilii de la Agenţia de Protecţia a Mediului nu le-au impus nici o instalaţie specială de preepurare în plus faţă de cele empirice realizate din beton, de "mâna omului", în momentul construcţiei.

Urmează ca, după expirarea termenului, unităţile să fie din nou verificate pentru a se urmări dacă patronii s-au conformat măsurilor impuse de inspectorii DAP.
De asemenea, sunt cazuri în care chiar dacă separatorul de hidrocarburi există, nu este utilizat corect, întrucât apa rezultată în urma procesului de spălare nu se scurge în canalizarea orasului, ci în santul de pe stradă , care nu deţine staţie de preepurare, si se scurge direct în mediu.

separator-de-ulei

AVANTAJE BAZINE IBC.

Domenile de aplicare a rezervoarelor de 1000 litri

Rezervoarele IBC sunt rezervoare imbinate prin imbulonare sau prin sudurâ destinate stocârii de apâ potabilâ.
Rezervoarele sunt de formâ cubicâ, realizate din plastic, grosimi diferite in funcție de calculele de proiectare a acestora.

INDICAT PENTRU ALIMENTE – producătorul garantează pentru rezervoarele IBC 1000 litri cu inscripția „pentru alimente” , utilizarea de materie primă virgină de cea mai inaltă calitate, astfel ca să nu se producă nici o modificare a gustului si mirosului, specifice conținutului.
Bazinele rezistă la razele UV si au PROTECTIE impotriva formării algelor.
DOMENII DE APLICARE
Rezervoarele iși găsesc largi aplicații atat pentru uz civil cât si pentru uz industrial cu precadere in industria alimentară ( apă, vin, ulei ) cât și in cea a industriei chimice.

bazine-ibc-1000l

Stația de epurare Cluj-Napoca

Clujul are cea mai modernă staţie de epurare din România.

Reabilitarea şi extinderea stației de epurare Cluj-Napoca este un contract care face parte din proiectul derulat de Compania de Apă "Someş" în cadrul POS Mediu cu finanțare din
Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Valoarea contractului este de 35 de milioane de euro, iar durata lucrărilor au fost de doi ani.

Directorul Companiei de Apă, Dorin Ciatarâş, a detaliat că modernizarea staţiei de epurare va avea efecte benefice atât pentru populaţie, cât şi pentru mediu. Apele menajere de pe întreg teritoriul amintit vor fi tratate şi redate circuitului natural la o calitate conformă cu noile reglementări ale Uniunii Europene.

Staţia de epurare se întinde pe o suprafaţă de 16 hectare, iar realizarea montajului statiei de epurare a fost o adevărată provocare pentru constructor. Lucrările au inceput în decembrie 2011 şi au durat 21 de luni.

Modernizarea staţiei de epurare Cluj-Napoca face parte din proiectul major de investiţii "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj", cu o valoare aproximată 196,9 mil de euro fiind derulat de Compania de Apă Someş în perioada 2008-2013. Contribuţia nerambursabilă se cifrează la 74%, cea a Guvernului României la 11,3%, a autorităţilor locale din aria proiectului la 1,9%, restul de 12,8% fiind obţinut de Compania de Apă Someş prin credit bancar de la BEI

Statie-de-epurare-cluj

Sistem Aquaponic din Bazin 1000L IBC

Bazin IBC Aquaponic

Am să vă povestesc si voua despre sistemul meu aquaponic. Să zicem primul meu sistem, pentru că intenționez să continui activitatea cu alt sistem. Până la toamnă trebuie să "inchid prăvălia" si sa eliberez terenul.
Deci actualul system, este un sistem de interior pentru că este amplasat într-un apartament (nelocuit şi în renovare cu scopul de a se transfarma in sediu de SRL) situat la parterul blocului in camera care ar fi fost bucătaria apartamentului, orientată spre N. Deci are o fereastră un metru pătrat situată sub balconul de la etaj care si el mai ia putin din lumină . In plus, pentru a nu se vedea inăuntru din stradă, am lipit pe sticla geamului o folie . Vă dati seama ca nivelul de iluminare naturală este destul de redus.
In schimb temperatura nu inregistrează maxime sau minime alarmante, pentru ca blocul este izolat . Si astfel, iarna aceasta, cu tot frigul de afară, temperatura nu a coborat sub 3-4 grade desi nu aveam centrală. Aveam doar un incalzitor de acvariu si un convector pe care-l mai porneam cateodată. Si aveam apă pe la 13-16 grade, iar patul de cultura la 16-19 grade. Totdeauna patul de cultură are o temperatură mai mare decat a apei, datorita reactiei de transformare a amoniacului de către bacterile existente. Sau poate functionează doar ca o pompa de caldură sau acumulator de caldură.
Dar nici acum vara nu pot spune că am caldura necesara dezvoltarii optime a plantelor. In aceste zile de caniculă, când se spunea de temperaturi de vreo 40 grade, eu am temperatura aerului pe la 24-27 grade, temperatura apei pe la 20-22 grade, si temperatura patului de cultura pe la 23-26 grade.

Acvariul si gradina sunt făcute dintr-un Bazin 1000 l , cumparat din bucuresti, pe care l-am tăiat . Este cu pat de cultură din mărgăritar 8 -16. Am vazut ca există si containere cu rezervorul de tabla sau negru, si consider ca acestea ar fi de preferat, pestii nu au nevoie de prea multa lumina, care in schimb faciliteaza algele si dezvoltarea lor.

bazin-ibc-1000l

Resursa energetică in fosa septică.

Invenția a fost descoperită de un cercetator roman.

Conținutul foselor septice tocmai a devenit o resursă energetică . Asta dupa ce un tânăr cercetator a inventat sistemul care, scufundat in interiorul fosei septice, produce curent electric.
Singurul lucru pentru ca totul sa funcționeze la capacitate maximă este alimentarea permanenta cu "materie primă".
Dupa ce a terminat Facultatea de Matematică din Bucuresti, Bogdan a luat doctoratul in Fizica. Intre timp s-a gândit cum să rezolve doua probleme dintr-un foc: neutralizarea reziduurilor menajere de la toaletele caselor si nevoia de energie tot mai mare a oamenilor.
Intr-o fosa septică ecologică aparatul ar sustine o parte din consumul de curent al casei.
Pentru a nu face risipă, ar fi nevoie sa folosim acumulatori, dar si de becuri economice sau aparate electrocasnice de clasă energetică A.
Costurile unui astfel de sistem extrem de simplu sunt foarte mici. Investiția este de 5.500 de Ron si sistemul produce curent cat pentru o casă cu un consum normal. Daca am compara-o cu panourile fotovoltaice, investiția este de 10 ori mai mică.
Invenția a fost deja cumparata de un investitor privat, care incă lucrează la optimizarea si standardizarea ei ca să poată vinde generatorul natural de current.
Potrivit statisticilor privind standardul de viată, mai mult de 60% din gospodăriile romanesti nu sunt racordate la rețelele de canalizare, dar au in schimb fosa septică sau stații de epurare. Sistemul funcționeaza si intr-o latrina de la țară.