Separator hidrocarburi Iaşi, Bucureşti, Suceava, Cluj, Timişoara, Braşov

Spălătorii auto

Inspectorii DAP susţin că 90% dintre spălătoriile auto din Iaşi, Bucureşti, Suceava, Cluj, Timişoara, Braşov nu funcţionează în conformitate cu normele de protecţie a apei .
În cazul unităţilor găsite până acum, s-au trasat măsuri specifice care trebuie îndeplinite în cel mult o lună.
Inspectorii de la Mediu au "orbul găinilor" atunci când trec pe lângă spălătoriile care deversează apele uzate direct în canalizarea oraşului.
De aceeaşi "boală" suferă şi atunci când acordă sau înnoiesc autorizaţiile de funcţionare ale spălătoriilor auto.

Doar 3 dintre cele 30 de spălătorii auto de pe raza municipiului Iaşi, pot primi acreditare de funcţionare din punct de vedere al protecţiei apei avand separator de hidrocarburi . Din declaraţiile inspectorilor DAP, aceştia continuă să caute şi alte spălătorii care este posibil să funcţioneze fără autorizaţii în zone mărginaşe ale oraşului şi mai grav, deversand apele uzate direct în apele de suprafaţă.
De partea cealaltă, administratorii de spălătorii se apără spunând că şi-au construit sistemul de deversare conform unui proiect tehnic ce a stat la baza autorizaţiei şi avizărilor anuale, iar responsabilii de la Agenţia de Protecţia a Mediului nu le-au impus nici o instalaţie specială de preepurare în plus faţă de cele empirice realizate din beton, de "mâna omului", în momentul construcţiei.

Urmează ca, după expirarea termenului, unităţile să fie din nou verificate pentru a se urmări dacă patronii s-au conformat măsurilor impuse de inspectorii DAP.
De asemenea, sunt cazuri în care chiar dacă separatorul de hidrocarburi există, nu este utilizat corect, întrucât apa rezultată în urma procesului de spălare nu se scurge în canalizarea orasului, ci în santul de pe stradă , care nu deţine staţie de preepurare, si se scurge direct în mediu.

separator-de-ulei

Write a Comment