Resursa energetică in fosa septică.

Invenția a fost descoperită de un cercetator roman.

Conținutul foselor septice tocmai a devenit o resursă energetică . Asta dupa ce un tânăr cercetator a inventat sistemul care, scufundat in interiorul fosei septice, produce curent electric.
Singurul lucru pentru ca totul sa funcționeze la capacitate maximă este alimentarea permanenta cu "materie primă".
Dupa ce a terminat Facultatea de Matematică din Bucuresti, Bogdan a luat doctoratul in Fizica. Intre timp s-a gândit cum să rezolve doua probleme dintr-un foc: neutralizarea reziduurilor menajere de la toaletele caselor si nevoia de energie tot mai mare a oamenilor.
Intr-o fosa septică ecologică aparatul ar sustine o parte din consumul de curent al casei.
Pentru a nu face risipă, ar fi nevoie sa folosim acumulatori, dar si de becuri economice sau aparate electrocasnice de clasă energetică A.
Costurile unui astfel de sistem extrem de simplu sunt foarte mici. Investiția este de 5.500 de Ron si sistemul produce curent cat pentru o casă cu un consum normal. Daca am compara-o cu panourile fotovoltaice, investiția este de 10 ori mai mică.
Invenția a fost deja cumparata de un investitor privat, care incă lucrează la optimizarea si standardizarea ei ca să poată vinde generatorul natural de current.
Potrivit statisticilor privind standardul de viată, mai mult de 60% din gospodăriile romanesti nu sunt racordate la rețelele de canalizare, dar au in schimb fosa septică sau stații de epurare. Sistemul funcționeaza si intr-o latrina de la țară.

Write a Comment