Stația de epurare Cluj-Napoca

Clujul are cea mai modernă staţie de epurare din România.

Reabilitarea şi extinderea stației de epurare Cluj-Napoca este un contract care face parte din proiectul derulat de Compania de Apă "Someş" în cadrul POS Mediu cu finanțare din
Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Valoarea contractului este de 35 de milioane de euro, iar durata lucrărilor au fost de doi ani.

Directorul Companiei de Apă, Dorin Ciatarâş, a detaliat că modernizarea staţiei de epurare va avea efecte benefice atât pentru populaţie, cât şi pentru mediu. Apele menajere de pe întreg teritoriul amintit vor fi tratate şi redate circuitului natural la o calitate conformă cu noile reglementări ale Uniunii Europene.

Staţia de epurare se întinde pe o suprafaţă de 16 hectare, iar realizarea montajului statiei de epurare a fost o adevărată provocare pentru constructor. Lucrările au inceput în decembrie 2011 şi au durat 21 de luni.

Modernizarea staţiei de epurare Cluj-Napoca face parte din proiectul major de investiţii "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj", cu o valoare aproximată 196,9 mil de euro fiind derulat de Compania de Apă Someş în perioada 2008-2013. Contribuţia nerambursabilă se cifrează la 74%, cea a Guvernului României la 11,3%, a autorităţilor locale din aria proiectului la 1,9%, restul de 12,8% fiind obţinut de Compania de Apă Someş prin credit bancar de la BEI

Statie-de-epurare-cluj

Write a Comment